Sunday, May 30, 2010

kejadian demi kejadian

Kejadian 1
29/05/10
about 8 pm aku p cek fb 'dia'
tgk2 status single plak pas2 view komen
byk jgk la komen tp aku xfhm apa yg dorg ckpkan
aku pun just ignore jak

Kejadian 2
about 10 pm cek fb 'dia' lg
aii..heran teda plak..i'm konfiusing
kemungkinan: dia unactive fb or blok aku
still konfius....

Kejadian 3
30/05/10 about 9 am adik aku a.k.a momoi buka fbnya
then ttgk fb 'dia'..aii..heran lg..
view komen2nya still xcya
then aku buka plak fb aku xda pun fb 'dia'
i'm sure dat 'dia' telah pun blok aku..confirm!!!!
heran??? tp knp????

Kejadian 4
aku buka fb 'dia' dr fb c momoi tgk punya tgk
baca punya baca... oo..rupanya..i got it..
jeng..jeng..jengg..
'dia' masi lg kapel dgn exgfnya..wahhh..panas ni aku..
skrg ni dia tgh krisis pas2 men pujuk2 plak dgn exgfnya 2
00...aku xtau pun dorg ni kapel blek...punya panas ati ku bca benda 2
jd aku ni dia anggap sbg apa?? dia ingat aku pompuan murahan
yg snng2 d ajak p hotel...aduhhss..geramnya..

Kejadian 5
kol amanina tp xd jawab..then kol masha mengadu la ni konon
ceta punya ceta..sampai hati c masha ckp aku ni xda perasaan
aku ni meraung2 sdh menangis..sakit hati bgni dia ckp xda perasaan
aku ni pun 1 tym mgadu dgn dia 2 selamba blh ketawa2
padahal dalam ati..aduhhhss..broken heart....

Kejadian 6
kul 7 aku buka fb..ada org request friends
tgk2 'dia' plak yg request ni...0wh skrg baru aku faham
dia remove aku dlu then dia blok supaya aku xbca komen2 dia 2 kan
sdh dia bjaya pujuk 2 br dia add aku blek
then aku tgk dia da tkr status 'married'..means 'dia' bjaya la kan..

Kejadian 7
tgh bfikir sebenarnya dia anggap aku ni sbg apa??
dia sayang aku ka jgk ni?? heran la..konfius dgn suma ni keadaan
sampai ati 'dia' bt aku bg2.. setelah aku 100% sayang dia...
menyesal aku tau..menyesal percaya dia..menyesal sayang dia...
tp skrg ni menyesal pun xguna jgk kn... aku juz blh cakap..
"sampai hatinya ko ni buat aku bgni"

p/s:: readers give me some advice plezzz...!!!!!








4 orang hebat..:

fidah said...

wa...tragisnya linda... sedihnya cita ko...
tp, sepa yg ko mksudkan tu? c joni ka?

oTTo said...

mende ko ni micheal...dah buang, buang je la...wat ape nak tunggu dok intai2 fb dia..mengarot je...lagi intai lagi sakit hati...delete tros fb die..block kan tros...sebab abg taw, sampai mase musti die cube tackle ko balik...tapi jgn amek port la org mcm tu...mengabiskan mase je...enjoy while being a single...kengkawan ni bukan sume yg paham...ade yg gelakkan kita bile ade kita ada masalah..baik bile kite byk duit...kekadang kite kene jadik selfish supaya org tak pijak kepala...pengang pada prinsip diri...baru org tak brani nak maen2..

eila resmi said...

peewitt.. besinta2 plak ko ya lin.. sdh aku ckp, klu ko ada bf ko trus terang jak dgn aku.. tp nvm la.. ko try lupakn jak ex mu 2.. insyaALLAH ko blh lupakan dia.. jgn ko tgk2 fb nya lg.. na tgk sakit ati sdh.. sabar jak la lin.. mengikut firasat ku ko msh syg dia kn??? elele.. btul kn.. hihi.. x apa la lin.. aku phm jgak prasaan mu.. ko sabar jak byk2.. mgkn dia bkn jodoh mu.. ramai lg lelaki d luar sana yg lbh bek drpd dia.. cheer girl.. dont be sad..

don't care who am i said...

aku terkilan linda, ndada pula ko share ngan kami...call la ba kami...(aku or eila) mo jg ko berahsia sgt ba...(we still bestfriend right??? then why dont u share with us)....bgtau la kami ba...kami bleh bg pendapat heart to heart...uiseh...hihi....tp apa2 pun bkn mudah kita mo lupa org yg kita penah sayang kan, tu la pasal kita intai2, mo tau jg keadaannya...aku faham 2, insyaallah...hihi...tp life goes on babe, bkn xcntk, bkn x cute jg...jd jgn risau ada mmg di sediakan yg terbaik utk ko...insyaallah....miss u n eila so much....hihi