Monday, January 10, 2011

. Aku Terkena SanTau Ana RafaLi.





Semalam ana rafali menang AJL
hari ni aku sakit
sakit migran
seperti biasa
bukannya d sebabkan kemenangan bergaya ana rafali
bukan jgk sbb aku pengomen tegar page Kami Tidak Bersetuju Ana Rafali Menang AJL25
tapi mungkin jg ada sedikit tempiasnya..

tapi tiba2 ja hari ni teringan mo p klinik
sbb aku rasa migran yg kali ni teruk sangat
then berlalu la aku p klinik berseorangan..
tapi sampai d pertengahan jln terjmpa plak rumate aku
then dgn berbaik hatinya dia temankan aku p klinik.

sampai ja klinik jumpa doctor then dapat ubt..

" sumenye rm35 ye dik.."

what???? bukan ka ini klinik under upsi?
knp plak student kena bayar? bukan ka dlm yuran setiap sem aku byar rm30
jadi kalau rm30x8sem = rm240.... xcukup lg ka???
bukannya aku sakit tiap2 hari.. ini pun 1st tyme aku p klinik ni tau..
disebabkan tyme 2 aku pening gilak mo mampus aku bayar ja la.
malas mo berbalas kata2 d klinik 2.. teda mood..
nasib duit tyme 2 cukup..

tp bagi student mcm aku
hal ni sangat tidak adil
doctor 2 bukannya scan ka periksa ka just tanya ja
dia tanya aku jawab.
fullstop.
xlama. sekejap ja xsampai 20minit rasanya.
ubat yg dia bg pun just ubat
- migran
- tahan sakit
- saraf
- sapu

sekarang baru aku faham..
knp senior2 xsuka sistem d upsi ni..
rupanya d sbbkan hal ini..
suka mengikis duit pelajar..
dan aku telah terjebak dalam kegiatan membenci UPSI.


7 orang hebat..:

NazrEn said...

eee...teruknya...di bayar lg tu...kami sni free jak....

LiNdA ZaiN said...

2 la kan nazren... buruk btl ni... bikin panas...sepatutnya free ba jak 2..sdh kan masuk dlm yuran...

perawan cilik said...

klinik ne g?

nub said...

ceq tergoda dgn datok siti...


bhahahhaha

biskut said...

protes lar..buat page 'kami tak suka birokrasi di upsi' macam page tak setuju ana raffali menang ajl..hihi

♥ Mz YuNsoRa ♥ said...

Sabar nahh...huhu..tu yg x suka p klinik luar..aku hari tu sakit perut jak,RM30 kena..huhu

HadifaR_R said...

Memang semua U suka mengikis pla...baru ku tau...huhu