Friday, August 26, 2011

.10 things about me.


lets play a little game
since aku da agak boring 
so, aku join je bende ni.
nak join jom kat sini



.day one : 10 things about me.

1- nama. full name aku Haslindah Binti Zainuddin. kawan-kawan aku panggil aku linda. family aku panggil aku bella. sebenarnya bapak aku nak bagi aku nama isabella sebab tyme aku lahir dulu lagu isabella top kot. tapi disebabkan masalah tertentu nama aku jadik Haslindah. tp aku lebih gemar menggunakan nama LindaZain. dimana Linda adalah nama aku sendiri and Zain adalah singkatan dari nama bapa aku Zainuddin. so, aku rasa LindaZain adalah nama yang sesuai untuk aku. =)

2- aku lahir kat hospital tawau. family aku purely sabahan. ktorg purely tawaurian. mak and bapa aku ada beli tanah and buat rumah kat kampung tinagat. for sure, rumah itu hampir sepenuhnya siap. =)



3- background. dulu aku tadika kat kemas and then sekolah kat s.k kem kabota. form 1 until form 3 aku study kat smk kabota. disebabkan aku agak sedikit pandai so, aku smbung kat smk kinabutan ambik science. pastu futher kat matrik labuan after that baru la aku futher study kat UPSI. itu pilihan yang pertama and aku pon xtau mcm mana aku boleh dapat. =.=

4- aku ada seorang kawan baek. yang aku gelar dia sebagai kembar aku. Noradina Binti Mudin, serious aku rindu dia. selama 4 bulan cuti ni ktorg contact kat FB n msg je. dia sangat baek. and aku da anggap dia mcm kakak aku sendiri. dia yang akan dengar permasalahan aku dari hari ke hari and berusaha bagi nasihat yang berguna. miss u dina! xsabar nak jmpa kau! :)

5- bercakap mengenai cita-cita. cita-cita aku adalah ingin menjadi seorang businesswoman. serious. aku minat bidang business. tapi disebabkan aku bakal menjadi seorang guru so, aku kena jadi seorang guru bitara plus jadik businesswoman yang berjaya. insyaAllah. amin.

6- adik-beradik. aku adalah anak ke-4 dr 6 adik beradik. tapi orang selalu ckp aku anak bongsu. so, untuk memenuhi permintaan orang itu, aku akan cakap yang aku adalah anak bongsu dr 4 orang adik beradik. haha. kesian 2 org adik aku tu kan. tp act mak aku pon pena ckp yang aku mmg anak bongsu sbb perangai aku lebih manja dari adik-adik aku.

7- gigi adalah aset bagi aku. ya. serious . aku sangat menjaga gigi aku and yes mereka membantu aku bila aku senyum, gelak tawa. aku sangat sayang gigi aku. =)

8- mudah touching. ya, aku mudah menangis. cite kat tv yang sedih2 pon aku boleh je nangis. aku gak mudah tersentuh dengan kawan-kawan aku yang rapat. entah nape. maybe aku sayang kawan-kawan aku

9- obses dengan kaler pink. i dont know why? pink is very awesome.

10- pemikiran and perangai aku xmatang lagi. serious! aku sanggup xbtegur dgn someone yang sakitkan hati aku hanya kerana hal kecik. xmatang langsong! so, aku perlukan seseorang yang mempunyai pemikiran dan perangai yang matang untuk membimbing aku kelak. =)




0 orang hebat..: